Изборният ден в 28-и многомандатен  избирателен район Търговище започна в

...
Изборният ден в 28-и многомандатен  избирателен район Търговище започна в
Коментари Харесай

Изборният ден в 28 МИР – Търговище започна в нормална обстановка

Изборният ден в 28-и многомандатен  изборен регион Търговище стартира в естествена конюнктура. Отворени за гласоподаване са всичките 265 секционни изборни комисии, разкрити на територията на петте общини на региона, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) адковат Диана Игнатова, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В Търговищка област, съгласно предварителните описи на гласоподавателите, имащите право да гласоподават през днешния ден са 118 183 души. По общини имащите право на глас са: в община Антоново – 5459, в община Омуртаг - 25 567, в община Опака – 5669, община Попово - 24 529 и в община Търговище - 56 167 души.

Диана Игнатова посочи, че общо 2089 индивида са ангажирани за реализирането на изборния развой като членове на Секционни изборни комисии (СИК). 

Разкритите преносими секционни изборни комисии (ПСИК) в изборния регион са шест. Те са по една в общините Антоново, Опака, Попово и Търговище, и две в община Омуртаг. Има разкрити две секции в болнични заведения - в Омуртаг и в Търговище.

Със профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване има опция да се гласоподава в 163 СИК, като в секциите няма да има по две машини за гласоподаване, а единствено по една.

Игнатова добави, че с решение от през вчерашния ден РИК прекратява машинното гласоподаване в една секция в Търговище, заради непреодолими външни условия при машинно гласоподаване. На места и през днешния ден е имало усложнения с машините, техници са изпратени в секционните комисии, сподели още ръководителят на РИК.

В преднамерено известие от РИК осведомят членовете на СИК, че в случай че зародят злонамерени дейности, свързани с догатки за сложени взривни устройства, следва да осведомят органите на Министерство на вътрешните работи на телефони: 0601 60 323, 0601 63 797 и 112.

Звената „ Български документи за идентичност “ в Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи – Търговище ще спомагат на български жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас на изборите през днешния ден. Служителите от звената Районно ръководство (РУ) - Попово и РУ-Омуртаг, както и бранш „ Български документи за идентичност “ при ОД на МВР-Търговище работят и през днешния ден от 8:30 ч. до 19:30 ч.

За четирите депутатски места от района се конкурират общо 99 регистрирани претенденти за народни представители. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР